28.4.2021 16.50
Uutiset
 
Elli-Mari Ahola

Vaalikone on jälleen auki ehdokkaille – uusia kysymyksiä mukana

Ehdokkaiden hetki vastata vaalikoneeseen on juuri nyt, sillä jo kolmen viikon kuluttua myös euralainen ja säkyläläinen suuri yleisö pääsee valitsemaan sen avulla ehdokastaan.

Ehdokkaiden hetki vastata vaalikoneeseen on juuri nyt, sillä jo kolmen viikon kuluttua myös euralainen ja säkyläläinen suuri yleisö pääsee valitsemaan sen avulla ehdokastaan.

Elli-Mari Ahola

Eu­ra, Sä­ky­lä | Ala­sa­ta­kun­nan uu­si vaa­li­ko­ne on jäl­leen au­ki eh­dok­kail­le, ja sin­ne on li­sät­ty myös uu­sia ky­sy­myk­siä. Kone au­ke­aa ylei­söl­le jo muu­ta­man vii­kon pääs­tä, jo­ten eh­dok­kai­den kan­nat­taa kii­rees­ti vas­ta­ta.

Ala­sa­ta­kun­ta to­teut­taa en­si ker­taa vaa­li­ko­neen kun­ta­vaa­leis­sa 2021. Se au­ke­si eh­dok­kail­le en­si ker­taa jo 5. maa­lis­kuu­ta. Vaik­ka kone on elä­nyt vaa­lien siir­ron ta­kia hil­jai­se­loa vii­me ai­koi­na, sii­hen eh­ti jo al­ku­ke­vääs­tä vas­ta­ta hyvä mää­rä alu­een eh­dok­kai­ta: Eu­ras­sa 44 ja Sä­ky­läs­sä 30.

Jo vas­tan­nei­den tie­dot ja vas­tauk­set ovat tal­les­sa ja voi­mas­sa. Mo­lem­pien kun­tien vaa­li­ko­nee­seen on tau­on ai­ka­na il­maan­tu­nut myös kol­me uut­ta ajan­koh­tais­ta ky­sy­mys­tä, jo­ten jo vas­tan­nei­den­kin on syy­tä vie­lä käy­dä vaa­li­ko­ne läpi. Sa­mal­la on mah­dol­lis­ta vie­lä tar­vit­ta­es­sa muut­taa tai täy­den­tää ai­em­min ke­vääl­lä an­net­tu­ja vas­tauk­sia.

Ala­sa­ta­kun­nan vaa­li­ko­nee­seen vas­taa­mi­nen to­del­la kan­nat­taa, sil­lä vaa­li­ko­neet ovat vuo­si vuo­del­ta kas­vat­ta­neet mer­ki­tys­tään yh­te­nä ää­nes­tys­pää­tös­ten pe­rus­tee­na. Ala­sa­ta­kun­nan vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­set on rää­tä­löi­ty pit­kä­ai­kais­ten pai­kal­lis­leh­ti­toi­mit­ta­jien am­mat­ti­tai­dol­la pu­reu­tu­maan juu­ri nyt Eu­ras­sa ja Sä­ky­läs­sä ai­dos­ti il­mas­sa ole­viin ai­hei­siin.

– Vaa­li­ko­neet ovat ol­leet eri­tyi­ses­ti nuor­ten suo­si­os­sa, mut­ta tär­kei­tä kai­kil­le muil­le­kin ikä­ryh­mil­le. Toi­vot­ta­vas­ti Ala­sa­ta­kun­nan­kin vaa­li­ko­ne in­nos­taa niin nuo­ria kuin van­hem­pia ää­nes­tä­mään ja aut­taa eh­do­kas­va­lin­nas­sa, Ala­sa­ta­kun­nan toi­mi­tus­pääl­lik­kö Mir­ja Lin­ne­mä­ki poh­tii.

Vaa­li­ko­ne ava­taan ylei­söl­le Ala­sa­ta­kun­nan verk­ko­si­vuil­la kes­ki­viik­ko­na 19. tou­ko­kuu­ta, eli ta­san viik­koa en­nen en­nak­ko­ää­nes­tyk­sen al­kua. Siel­lä se on avoin­na kai­kil­le verk­ko­si­vus­ton kä­vi­jöil­le.

Li­säk­si vaa­li­ko­ne­vas­tauk­sia hyö­dyn­ne­tään uu­tis­työs­sä. Toi­mi­tus nos­taa vaa­lien al­la leh­den si­vuil­le vaa­li­ko­nees­ta sekä tee­mo­ja et­tä sa­tun­nai­sia eh­dok­kai­ta.

– Meil­lä on lä­hes yk­si­no­maan pai­kal­li­sil­la ai­heil­la to­teu­tet­tu vaa­li­ko­ne, jon­ka asi­a­ky­sy­myk­siä voim­me myös nos­taa ju­tuik­si ke­vään ede­tes­sä käyt­tä­en hy­väk­si eh­dok­kai­den vas­tauk­sia ja pe­rus­te­lu­ja.

Ky­sy­myk­siin vaa­li­ko­neis­ta vas­taa ja tar­vit­ta­es­sa oh­jei­ta an­taa vaa­li­ko­nep­ro­jek­tin yh­teys­hen­ki­lö, toi­mit­ta­ja El­li-Mari Aho­la, säh­kö­pos­tit­se el­li-mari.aho­la@ala­sa­ta­kun­ta.fi tai pu­he­li­mit­se 044·740·7312.

Ota kantaa