14.11.2019 6.00
Uutiset
 
Juha Kaita-aho

Valkoisten viivojen päälle sprayataan keltaista VT12:lla – "Valtio aiheuttaa itselleen ylimääräistä kustannusta"

Valkoisia ohituskieltoviivoja on vedetty jo paikoin kaistojen väliin valtatie 12:lla.

Valkoisia ohituskieltoviivoja on vedetty jo paikoin kaistojen väliin valtatie 12:lla.

image

Säkylä, Köyliö, Eura | Suomessa astuu 1. kesäkuuta 2020 voimaan uusi tieliikennelaki. Laissa keltaisella maalilla merkityt sulkualueet ja ohitus­kiel­to­viivat on määritetty korvattavaksi valkoisella värillä. Remontin loppusuoralla olevalla valtatie 12:lla on jo aloitettu valkoisten ohitus­kiel­to­vii­vojen maalaaminen tiehen. Aivan näin yksinkertaisesti lakiu­u­dis­tuk­sesta ei kuitenkaan selvitä.

– Tien­pi­toon on so­vit­tu nyt sel­lai­nen me­net­te­ly, et­tä en­sin ve­de­tään val­koi­nen kes­to­mer­kin­tä sul­ku- ja ohi­tus­kiel­to­a­lu­eil­le. Sit­ten pääl­le ve­de­tään vaa­le­an­kel­tai­nen ohu­em­pi spray, joka ku­luu toi­vot­ta­vas­ti no­pe­am­min pois. Sit­ten meil­lä on jon­kin ai­kaa läi­kik­käi­tä tei­tä, jois­sa on osit­tain val­kois­ta, osit­tain kel­tais­ta vii­vaa, Var­si­nais-Suo­men ely-kes­kuk­sen pro­jek­ti­pääl­lik­kö Veli-Pek­ka Pelt­ta­ri ker­too.

Pelt­ta­rin mu­kaan kel­tai­sen sprayn ve­tä­mi­nen joh­tuu sii­tä, et­tä tou­ko­kuun lop­puun as­ti tie­lii­ken­ne­lais­sa ovat voi­mas­sa vain kel­tai­set vii­vat.

– Ke­sä­kuun al­kuun as­ti pi­täi­si ve­tää teil­le kel­tais­ta maa­lia, vaik­ka tie­de­tään, et­tä val­koi­nen on se tu­le­va väri, Pelt­ta­ri ma­nai­lee.

Myön­ny­tyk­se­nä val­ta­tie 12:lle an­net­tiin lupa ve­tää val­koi­nen maa­li sul­ku- ja ohi­tus­kiel­to­a­lu­eil­le, jos pääl­le ve­de­tään kel­tai­nen spray-ker­ros.

– Val­tio ai­heut­taa it­sel­leen yli­mää­räis­tä kus­tan­nus­ta sil­lä, et­tä kel­tai­nen väri ve­de­tään val­koi­sen pääl­le, Pelt­ta­ri to­te­aa.

Lue ai­hees­ta li­sää tors­tai­na 14.11. il­mes­ty­nees­tä Ala­sa­ta­kun­nas­ta.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram