1.12.2018 19.00
Uutiset
 
Joni Tuominen

Vuoden yrittäjät palkittiin Säkylässä

Jouni Aaltonen kertoo, että kalastajalla töitä riittää ympäri vuoden ja lähes kelloon katsomatta. – Lomailuun olen yleensä käyttänyt alkuvuodesta pari viikkoa, jolloin on tullut lähdettyä johonkin matkalle.

Jouni Aaltonen kertoo, että kalastajalla töitä riittää ympäri vuoden ja lähes kelloon katsomatta. – Lomailuun olen yleensä käyttänyt alkuvuodesta pari viikkoa, jolloin on tullut lähdettyä johonkin matkalle.

Joni Tuominen

image

Säkylä, Köyliö | Säkylän kunta valitsi vuoden yrittäjäksi Kolvaan Kala oy:n Jouni Aaltosen ja vuoden nuoreksi yrittäjäksi Rakentaja Uotila Oy:ta luotsaavan Aapo Uotilan.

Yli 35-vuo­ti­sen uran ka­las­ta­ja­na teh­nyt Jou­ni Aal­to­nen on saa­mas­taan pal­kin­nos­ta yl­lät­ty­nyt, mut­ta sa­mal­la otet­tu ja iloi­nen.

– Ei­hän näi­tä tun­nus­tuk­sia lii­an usein tule, jo­ten mu­ka­vaa oli saa­da pal­kin­to. Voi­han se ol­la, et­tä sitä on jo­tain saa­nut sit­ten ai­kaan, kun täl­lä ta­val­la muis­te­taan, Aal­to­nen to­te­aa vaa­ti­mat­to­mas­ti.

Vii­me vuo­den mar­ras­kuus­sa Sä­ky­län ka­la­sa­ta­maan toi­min­taan­sa laa­jen­ta­neen Kol­vaan Kala oy:n toi­min­ta ei ole it­ses­tään­sel­vyys, sil­lä 1990-lu­vun alus­sa Aal­to­nen päät­ti jo lo­pet­taa ka­las­tuk­sen. Hän viet­ti sil­loin seit­se­män kuu­kau­den työ­ru­pe­a­man Broi­ler­ta­lol­la Sä­ky­läs­sä.

– En­sim­mäi­sen päi­vän jäl­keen ajat­te­lin, et­tä en kyl­lä enää sin­nek­kään mene. Het­ki tuli sit­ten käy­tyä kui­ten­kin, mut­ta ai­ka no­pe­as­ti se aja­tus kyp­syi ka­las­tuk­sen pa­riin pa­luus­ta, hän ker­too nau­rah­ta­en.

Nuoren yrittäjän yritys kasvussa

Köy­li­ö­läi­nen Aa­po Uo­ti­la muut­ti vuo­des­ta 2009 as­ti toi­mi­ni­mel­lä toi­mi­neen Ra­ken­ta­ja Uo­ti­la Oy:n mar­ras­kuus­sa 2017 osa­keyh­ti­ök­si, jon­ka jäl­keen kas­vu on ol­lut vauh­di­kas­ta.

Vii­mei­sen rei­lun puo­len vuo­den ai­ka­na yri­tyk­seen on pal­kat­tu vii­si työn­te­ki­jää li­sää, ja yh­teen­sä yri­tyk­sel­lä on nyt kah­dek­san omaa työn­te­ki­jää sekä muu­ta­mia työn­te­ki­jöi­tä yh­teis­työ­kump­pa­nei­den kaut­ta. Uo­ti­la pal­kit­tiin lau­an­tai­na Sä­ky­län vuo­den nuo­re­na yrit­tä­jä­nä.

– Hy­väl­tä tun­tuu tie­ten­kin saa­da pal­kin­to työs­tä. En­nen kaik­kea se nuo­rek­si kut­su­mi­nen tun­tuu hy­väl­tä, kun on jo lä­hes 10 vuot­ta tul­lut ol­tua yrit­tä­jä­nä­kin, Uo­ti­la loh­kai­see hu­mo­ris­ti­ses­ti.

Jut­tua on kor­jat­tu maa­nan­tai­na 3. jou­lu­kuu­ta kel­lo 16.29. Vuo­den yrit­tä­jän ja vuo­den nuo­ren yrit­tä­jän pal­kit­see Sä­ky­län kun­ta, ei Sä­ky­län Yrit­tä­jäyh­dis­tys.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram