30.10.2017 14.42
Uutiset
 
Liisa Nykänen

Kiinniottoja kyläkaupan ryöstöön liittyen

image

Eura, Honkilahti | Poliisi on ottanut sunnuntaina iltapäivällä kiinni useita henkilöitä liittyen Euran Honkilahdella lauantaina tapahtuneeseen kyläkaupan törkeän ryöstön tutkintaan.

Hei­tä kuu­lus­tel­tiin maa­nan­tai­na, ja tut­kin­taa jat­ke­taan. Po­lii­si on lu­van­nut tie­dot­taa asi­as­ta li­sää tiis­tai­na.

Kir­veel­lä aseis­tau­tu­nut mies ryös­ti K-Elon ky­lä­kau­pan Hon­ki­lah­del­la lau­an­tai­na aa­mu­päi­väl­lä puo­li yh­den­tois­ta ai­kaan. Saa­liik­si mies sai noin tu­hat eu­roa kä­teis­tä ra­haa kas­sas­ta sekä suun­nil­leen sa­man sum­man edes­tä tu­pak­kaa.

– Ryös­tä­jän tul­les­sa kaup­paan pai­kal­la oli vain vai­mo­ni, jol­ta mies vaa­ti ra­haa ja tu­pak­kaa. Hän oli naa­mi­oi­tu­nut niin, et­tä vain sil­mät nä­kyi­vät. Kas­vo­jen edes­sä oli lii­na, ja tum­ma hup­pu peit­ti pää­tä. Hän oli pi­tä­nyt kir­ves­tä esil­lä, mut­tei ol­lut hui­to­nut ei­kä suo­ra­nai­ses­ti uhan­nut sil­lä, kaup­pi­as Kari Elo ku­vai­lee kau­pas­saan ta­pah­tu­nut­ta tör­ke­ää ryös­töä.

Hän ja kaup­pa-apu­lai­nen tu­li­vat pai­kal­le ti­lan­teen ol­les­sa käyn­nis­sä, ja kun mies oli sul­lo­nut tu­pa­kat ja ra­hat kas­siin­sa ja oli läh­dös­sä ulos, kaup­paan tuli myös asi­a­kas.

– Mies kä­ve­li saa­lii­neen kau­pan pi­han poik­ki kau­em­pa­na ky­lä­tien var­res­sa odot­ta­nee­seen tum­man­pu­nai­seen au­toon, jos­sa kul­jet­ta­ja oli odot­ta­mas­sa hän­tä. Au­to oli niin pus­kis­sa, et­ten pääs­syt nä­ke­mään sen re­kis­te­ri­nu­me­roa, kun se ajoi kau­pal­ta kou­lun suun­taan ja pois ky­läl­tä, Elo ker­too.

K-Elon kaup­pa on ol­lut Hon­ki­lah­den Kos­ken­ky­läs­sä 60-lu­vun alus­ta en­sin Ka­rin Elon van­hem­pien pi­tä­mä­nä ja 90-lu­vun al­ku­vuo­sil­ta hä­nen hoi­dos­saan. Kos­kaan en­nen ei vas­taa­van­lais­ta ryös­töä ole kaup­paan teh­ty.

– Tääl­lä on ol­lut rau­hal­lis­ta toi­mia, ja tuo lau­an­tai­nen ti­lan­ne oli to­del­la odot­ta­ma­ton, Kari Elo sa­noo.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram