Lupiinit luovat juhannustunnelmaa.
Hanna Setälä
Aattona kävimme lasten kanssa ottamassa päivän askeleet täyteen Porin Kirjurinluodossa, jossa sijaitsee myös Pelle Hermannin puisto. Alue on maksuton ja siellä riittää kiipeiltävää ja leikittävää useaksi tunniksi. Puisto sopii erityisen hyvin alle kouluikäisille, mutta kyllä vauhtia riittää isommillekkin. Vielä hienomman tästä puistosta tekee se, kun paikka on itselleni tuttu omasta lapsuudesta. Samat vanhat putkiliukumäet ja kiipeilytelineet tutuilla paikoillaan, niin nostalgista!
Hienoa miten puistoa on kunnostettu ja rakennettu lisää uusia alueita.
Värikäs puisto.
Hanna Setälä
Hiio-hoi! Maata näkyvissä!
Hanna Setälä
Musiikkileikkipaikka on yksi alueen uusimmista laajennuksista.
Hanna Setälä
Pienessäkin keinussa saa kovat vauhdit.
Hanna Setälä
Tässä karusellissa pääsee myös ratsastamaan kiikkueläimillä.
Hanna Setälä
Tähän kiikkuun mahtuisi viereen kaverikin.
Hanna Setälä
Puistosta löytyy myös kanatarha ja eläimiä.
Hanna Setälä
Vähän epäillen hiivittiin haisulin viereen.
Hanna Setälä
Värikkäät telineet kutsuvat kiipeilemään.
Hanna Setälä
Suosittu iso merirosvolaiva komeilee taustalla.
Hanna Setälä
Tämä rakennelma on aikoinaan aiheuttanut kylmiä väreitä allekirjoittaneessa.
Hanna Setälä
Illemmalla grillailtiin kotona ja syötiin vanilja-raparperitorttua.
Lautasella uudet perunat omasta maasta.
Hanna Setälä
Juhannusherkku.
Hanna Setälä
Mikä on sinun suosikkiraparperipiirakkasi? Oma suosikkini, oikeastaan hitiksi muodostunut, on Kinuskikissan vaniljainen raparperitorttu. On kiva kokeilla uusia reseptejä, mutta huomaan aina palaavani tähän reseptiin. Vaniljakastiketta et erikseen tarvitse, kun se löytyy jo täytteestä. Makumaailmaa muokkasin lisäämällä mansikoita raparperin kaveriksi. Makeaa ja kirpeää samassa paketissa, herkullista! Kurkkaa ohje:
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta
4,5 dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g raparperia (minulle riitti yhdestä pötköstä puolet)
mansikoita
sokeria
Pohja:
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään n. puoli tuntia ennen leivontaa.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhot
Levitä taikina nuolijalla voidellun piirakkavuokan (26 cm) pohjalle tai painele taikina jauhoja apuna käyttäen pohjalle ja reunoille.
Täyte:
Sekoita vaniljakastike ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Pese raparperi ja kuori tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Pilko mansikat.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon mansikat ja raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Paista 200 asteessa 35 min.
Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Piirakka on hyvää myös kylmänä.
Valkosuklaa-vanilja täyte on herkullisen pehmeä.
Hanna Setälä
Juhannuspäivänä pyöräiltiin pienellä kaveriporukalla Säkylän Pyhäjärvi ympäri. Kilometrejä kertyi reilu 70 ja lämpötila hipoi lähempänä kolmeakymmentä. Näin vähemmän pyöräilevälle melkoinen koitos – meinasi usko loppua paahteessa muutamalla pitkällä pikatiepätkällä. Lyhyet jäähdyttelytauot yleisillä uimarannoilla helpottivat jaksamista.
Kierroksen jälkeen olikin todellinen voittajafiilis.
Valmiina koitokseen.
Hanna Setälä
Kotkaniemen laituri.
Hanna Setälä
Sunnuntaina vietettiin perheen kesken lepopäivää Myllyojalahdella.
Krokotiili mukana seikkailuissa.
Hanna Setälä
Toivottavasti myös sinulla oli mielekäs juhannus.
Ps. Mannilassa jälleen iltatorit parin vuoden tauon jälkeen heinäkuussa perjantaisin klo 18.00.