Joskus tehdään vähän pidemmän kaavan kautta esimerkiksi Igorin kanaa, joka onkin muodostunut meidän perheen yhdeksi suosikkiruuista. Hillittömän hyvää ja supermaukasta joka sopii arkeen kuin myös juhlaan! Ohjeen olen aikoinaan bongannut Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Kannattaa ehdottomasti ottaa tämä takuuvarma resepti testiin!
Igorin kana valmistuu suht nopsaan, kunhan jaksaa ensin pilkkoa paprikat ja sipulit.
Hanna Setälä
Ainekset:
n. 800 g kanan filettä (Voi käyttää myös valmiiksi marinoituja!)
1 rkl öljyä
1 punainen paprika
1 keltainen paprina
1–2 sipulia
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku
kourallinen persilijaa revittynä (Itse jätin laittamatta.)
mustapippuria
Ohje:
1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Pilko paprikat ja sipulit.
3. Paista nopeasti kanan fileet pannulla öljyssä, jotta saavat väriä. Asettele fileet vuokaan.
4. Laita 2dl vettä kattilaan, kiehauta ja laita kanaliemikuutio sulamaan.
5. Kuullota paprikat ja sipulit öljyllä pannulla.
5. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola sokeri, pippuri, kanaliemi ja persilija. Jätä persiliasta vähän myös koristeeksi.
6. Lisää smetana. Anna kastikkeen maustua muutama minuutti.
7. Kaada kastike fileiden päälle.
8. Ripottele pinnalle maustekurkku ja persilija.
9. Laita uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
10. Tarjoile riisin tai pastan kanssa!
Tähän makuun ihastut varmasti!
Hanna Setälä
Kevät on täällä!
- Ekat leskenlehdet, sinivuokot ja sitruunaperhonen bongattu!
- Ulkona viihdytään enemmän kuin sisällä.
- Talvikengät vaihdettu lenkkareihin.
- Pyörät huollettu
- Korviin kantautuvat muuttolintujen äänet.
- Lumi hupenee ihan silmissä.
Pääsiäinen jäi muistoihin mieleen huippu-upeiden säiden puolesta. Kevät eteni hurjasti eteenpäin!
Hanna Setälä
Hanna Setälä
Hanna Setälä
Puihin on kiivettävä aina, kun mahdollista.
Hanna Setälä
Sinivuokkoja!
Hanna Setälä
Rocky road! Parasta on, että tähän voit valita aineet mielesi mukaan. Idea on sulattaa suklaa jonka jälkeen sekoitetaan joukkoon haluamasi aineet, ja sitten laitetaan jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin. Helppoa!
Oma tämän hetkinen lemppari on suolatut cashew-pähkinät, ranskanpastillit, vaahtokarkit ja Suffeli Puffi snacksit sekoitettuna Fazerin Siniseen. Niin herkkua! Jouluna olen laittanut valkosuklaan joukkoon kuivattuja karpaloita, pähkinöitä ja joulupipareita. Nam!
Kun rocky road on jähmettynyt leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.
Hanna Setälä
Voit tehdä rocky roadin joko vuokaan tai suoraan leivinpaperille. Voit säädellä herkkujen korkeutta eri kokoisella vuualla. Tämä on myös loistava lahjaidea, vaikkapa sellofaaniin käärittynä. Itse ajattelin vapuksi tehdä. :)
Nopea ja helppo herkku, taasen. :)
Hanna Setälä
Katseet kohti kesää!
Äiti joka ei kannusta lapsia kiipeämään, vaan kiipeää myös itse. :)
Hanna Setälä