Blogi
Vilma
 
Ketola
Heippa! Täällä kirjoittelee juuri lukionsa päättänyt 19-vuotias euralainen. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi osaksi leivonnan ja ruuanlaiton parissa. Tykkään yhdistellä erilaisia makuja ja kokeilla uusia reseptejä. Blogiini jaan herkullisia ja varmasti hyväksi todettuja reseptejä ja vinkkejä leivontaan liittyen. Maukkaita lukuhetkiä!
4.1.2021 8.47

Herkkuja Vilman tapaan: Kinkku­voi­lei­pä­kakku

Eura | Voileipäkakku taittuu helposti moneen tilaisuuteen. Se on mukava leipoa ihan vain omalle perheelle välipalaksi, illanistujaisiin tai vaikka rippijuhliin.

Voi­lei­pä­kak­ku­jen täy­te­vaih­to­eh­to­jen kans­sa oi­ke­as­taan vain mie­li­ku­vi­tus on ra­ja­na. It­se ko­ko­sin teil­le oh­jeen mi­nun lem­pi­täyt­teis­tä­ni kin­kus­ta, ita­li­an­sa­laa­tis­ta ja pap­ri­kas­ta. Täs­tä ka­kus­ta riit­tää noin 16 hen­ki­löl­le.

Poh­ja ja kos­tu­tus:

noin 12 tum­maa lei­pä­vii­pa­let­ta

noin 12 vaa­le­aa lei­pä­vii­pa­let­ta

0,5 l vet­tä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio

Kink­ku­täy­te:

n. 600 g sa­vu­kink­ku­kuu­ti­oi­ta

200 g mus­ta­pip­pu­ri­tuo­re­juus­toa

200 g sa­vu­po­ro­tuo­re­juus­toa

2 dl vis­pi­ker­maa

Ita­li­an­sa­laat­ti-pap­ri­ka­täy­te:

400 g ita­li­an­sa­laat­tia

1 pap­ri­ka kuu­ti­oi­tu­na

250 g voi­lei­pä­pik­kels­siä

Kuor­ru­tus ja ko­ris­te­lu:

400 g ruo­ho­si­pu­li­tuo­re­juus­toa

300 g rans­kan­ker­maa

esim. kurk­kua, tuo­rei­ta yrt­te­jä, si­pu­lia, kink­kua, kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1) Leik­kaa lei­pä­vii­pa­leis­ta reu­nat siis­tis­ti pois. Liu­o­ta kas­vis­lie­mi­kuu­tio kie­hu­vaan ve­teen ja an­na lie­men jääh­tyä hie­man. Kak­ku on hel­poin koo­ta ir­to­poh­ja­vuo­an pääl­le, sil­lä sen avul­la kak­ku py­syy hel­pom­min muo­dos­saan. Poh­jal­le kan­nat­taa lait­taa tu­ke­va kak­ku­pah­vi ja ir­to­poh­ja­vuo­an reu­nat suo­ja­ta kel­mul­la.

2) Val­mis­ta kink­ku­täy­te. Vat­kaa ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­tot ja kink­ku­kuu­ti­ot. Li­sää va­ro­vas­ti kään­nel­len jouk­koon vaah­do­tet­tu ker­ma. Siir­rä täy­te jää­kaap­piin odot­ta­maan. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si mus­ta­pip­pu­ril­la.

3) Aloi­ta ka­kun ko­ko­a­mi­nen. Aset­te­le ker­ros lei­pä­vii­pa­lei­ta vuo­an poh­jal­le ja kos­tu­ta kas­vis­lie­mel­lä. Lei­pä on so­pi­van kos­te­aa, kun se tun­tuu pin­nas­ta hie­man pe­su­sie­ni­mäi­sel­tä. Le­vi­tä kol­ma­so­sa voi­lei­pä­pik­kels­sis­tä ja puo­let kink­ku­täyt­tees­tä ta­sai­ses­ti lei­pä­ker­rok­sen pääl­le. Tois­ta toi­nen ker­ros sa­mal­la ta­val­la, mut­ta li­sää kink­ku­täyt­teen si­jaan poh­jan pääl­le ita­li­an­sa­laat­ti ja kuu­ti­oi­tu pap­ri­ka. Tee kol­mas ker­ros sa­mal­la ta­val­la kuin en­sim­mäi­nen. Lado täyt­teen pääl­le vie­lä yk­si lei­pä­ker­ros ja kos­tu­ta se hy­vin. Pei­tä ka­kun pin­ta esi­mer­kik­si kel­mul­la ja siir­rä jää­kaap­piin ve­täy­ty­mään yön yli.

4) Ota kak­ku jää­kaa­pis­ta ja pura kel­mut sekä ir­to­poh­ja­vuo­ka ir­ti reu­nois­ta. Jos ka­kun reu­nat näyt­tä­vät ko­vin epä­ta­sai­sil­ta, voit siis­tiä nii­tä hie­man veit­sen avul­la. Se­koi­ta kuor­rut­teen tuo­re­juus­to ja rans­kan­ker­ma hy­vin kes­ke­nään. Le­vi­tä/pur­so­ta kuor­ru­te ta­sai­ses­ti ka­kun pääl­le ja reu­noil­le.

Ko­ris­te­le ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la ja nau­ti!

-Vil­ma

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram