100 g tummaa suklaata
100 g voita
3 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
150 g minttukrokanttisuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
2 tl (pipar)minttu-uutetta
sokeria
Paulig Frezza mintun makuinen maitokahvijuoma (tai esimerkiksi maitoa)
5 dl Valion suklaakermaa
suklaarouhetta
1. Valmista suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munasokerivaahtoon varovasti käännellen voi-suklaasula, kuivat aineet ja maito. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (18–20 cm). Paista 150 asteessa noin 1 tunti. Kokeile kakun kypsyys esimerkiksi grillitikun avulla. Anna kakun jäähtyä hyvin.
2. Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hyvin. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka, tuorejuusto sekä minttu-uute. Kääntele joukkoon suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Siirrä täyte jääkaappiin odottamaan.
3. Kokoa kakku. Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kakkupahvin päälle irtopohjavuoan runojen sisälle. Kostuta suklaakakkupohjan pohjaa maitokahvijuomalla kevyesti. Levitä pohjan päälle puolet suklaatäytteestä. Kokoa toinen kerros samoin ja lisää kansi päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
4. Kuorruta kakku. Irroita kakku vuoasta. Vaahdoita kuohkeaksi vaahdoksi suklaakerma. Levitä ja/tai pursota se haluamallasi tavalla kakun päälle/reunoille.
Levitin itse tasaisen kerroksen kakun päälle ja sivuille sekä pursotin pienet ruusukkeet kakun päälle. Käytin kakun koristelussa myös suklaarouhetta ja suklaalakuja.