Sopivasti makeutta kakkuun tuo vaahtokarkkikuorrute, joka varmasti hurmaa jokaisen herkuttelijan!
Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
loraus vaniljauutetta
Mansikkamousse:
300g kohmeisia mansikoita
2dl vispikermaa
1prk (200g) Valion makea mansikka-rahkaa
2 liivatelehteä
0,5dl mansikkamehua
Kostutus:
n. 2dl maitoa
2tl vaniljasokeria
Vaahtokarkkipäällinen:
100g vaahtokarkkeja
1dl kuohukermaa
Voikreemi:
300g voita
n. 4dl tomusokeria
1tl vaniljauutetta
n. 2rkl kylmää vettä
1. Valmista sokerikakkupohja. Punnitse rikotut munat ja kerro tulos 0,7:llä. Näin saat laskettua, kuinka paljon tarvitset sokeria ja jauhoja. Punnitse sokeri kulhoon ja vatkaa munien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vähintään 10 minuuttia). Lisää joukkoon punnitut jauhot sekä vaniljauute varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun 22 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa kakku ja anna pohjan jäähtyä.
2. Valmista mansikkamousse. Soseuta kohmeiset mansikat haarukalla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdotettu kerma ja mansikkarahka. Kiehauta mansikkamehu kattilassa ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkan sekaan hyvin sekoittaen. Lisää mousseen vielä soseutetut mansikat.
3. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan, riippuen siitä haluatko yhden paksun vai kaksi ohuempaa täyteväliä. Suosittelen kokoamaan kakun kakkupahvin päälle ja irtopohjavuoan sisälle. Kostuta kakun pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kakku on sopivan kostea kun se tuntuu sormilla kevyesti painettaessa hieman pesusienimäiseltä. Kostuta erityisesti kakun reunat hyvin. Kaada mansikkatäyte kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Jos haluat kaksi täyteväliä, laita mansikkatäytteestä vain puolet pohjan päälle. Tämän jälkeen laita mansikkatäytteen päälle kakun keskimmäinen osa ja toista sama uudelleen. Kostuta myös hieman täytteen päälle tulevaa kakkupohjaa. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin mieluiten yön yli.
4. Valmista vaahtokarkkikuorrute. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Älä kuitenkaan keitä. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon vaahtokarkit. Anna vaahtokarkkien hetki sulaa ja sekoittele tasaiseksi. Jos vaahtokarkit eivät sula kerman joukkoon, voit kuumentaa seosta vielä hieman. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, voit lisätä sekaan vielä hieman kermaa. Jos taas hieman liian löysältä, voit lisätä hieman vaahtokarkkeja. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Valmista voikreemi. Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljauute kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa hieman kylmää vettä, saadaksesi kreemistä hieman pehmeämpää ja helpommin käsiteltävää.
6. Irrota kakku irtopohjavuoasta. Levitä kakun pintaan tasainen kerros voikreemiä. Kuuman palettiveitsen avulla saat helposti kreemin pinnan tasaiseksi. Laita kreemitetty kakku jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. Kun kakku on hetken kovettunut, levitä jäähtynyt vaahtokarkkikuorrute kakun päälle. Voit levittää kuorrutteen vain kakun päälle tai vaihtoehtoisesti antaa kuorrutteen valua hieman kakun reunoja pitkin. Koristele kakku mieleiseksi ja nauti!