Blogi
Vilma
 
Ketola
Heippa! Täällä kirjoittelee juuri lukionsa päättänyt 19-vuotias euralainen. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi osaksi leivonnan ja ruuanlaiton parissa. Tykkään yhdistellä erilaisia makuja ja kokeilla uusia reseptejä. Blogiini jaan herkullisia ja varmasti hyväksi todettuja reseptejä ja vinkkejä leivontaan liittyen. Maukkaita lukuhetkiä!
14.8.2020 15.50

Herkkuja Vilman tapaan: Sitruunainen uunijuustokakku

Vilma Ketola

Paistettu juustokakku tuo mukavaa vaihtelua kahvipöytään. Liivatetta vältteleville uunijuustokakku tarjoaa loistavan vaihtoehdon nauttia juustokakkujen maailmasta!

Uu­ni­juus­to­ka­kun jääh­dyt­tä­mi­ses­sä ei kan­na­ta hop­puil­la, sil­lä kak­ku on par­haim­mil­laan kun se on saa­nut ve­täy­tyä vä­hin­tään yön yli jää­kaa­pis­sa. Tämä kak­ku sai jouk­koon­sa rei­lus­ti kir­pe­ää sit­ruu­naa, joka mais­tuu iha­nal­ta tuo­rei­den, it­se poi­mit­tu­jen mar­jo­jen kans­sa. Ka­kus­ta saa myös hel­pos­ti glu­tee­nit­to­man, kor­vaa­mal­la poh­jan di­ges­ti­ve-kek­sit glu­tee­nit­to­mil­la kek­seil­lä.

Sitruunainen uunijuustokakku

Poh­ja:

150g di­ges­ti­ve-kek­se­jä

60g voi­ta

Täy­te:

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 dl so­ke­ria

1,5 dl to­mu­so­ke­ria

2tl va­nil­ja­so­ke­ria

4 ka­nan­mu­naa

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

2 prk (200 g/prk) sit­ruu­na­rah­kaa esi­mer­kik­si Va­lio

yh­den sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri

Ko­ris­te­lu:

Rei­lus­ti tuo­rei­ta mar­jo­ja esi­mer­kik­si va­del­mia sekä pen­sas­mus­ti­koi­ta

1. Val­mis­ta poh­ja. Hie­non­na tai murs­kaa kek­sit. Su­la­ta voi ja li­sää se kek­si­mu­run se­kaan. Se­koi­ta voi­su­la ja kek­si­mu­rut hy­vin se­kai­sin. Vuo­raa hal­kai­si­jal­taan 22–24 cm ole­va ir­to­poh­ja­vuo­ka ja vuo­raa se lei­vin­pa­pe­ril­la, et­tei ras­va pää­se va­lu­maan reu­no­jen vä­lis­tä uu­nin poh­jal­le. Pai­ne­le kek­si­mu­ru vuo­an poh­jal­le ja le­vi­tä ha­lu­tes­sa­si myös hie­man reu­noil­le. Lai­ta poh­ja jää­kaap­piin täyt­teen­te­on ajak­si.

2. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ja so­ke­rit kul­hos­sa ta­sai­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si­tel­len hy­vin se­koit­ta­en. Li­sää seu­raa­vak­si rans­kan­ker­ma, sit­ruu­na­rah­ka sekä sit­ruu­nan mehu. Raas­ta jouk­koon vie­lä sit­ruu­nan kuo­ri. Kaa­da täy­te vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le. Pais­ta kak­kua uu­nin ala­ta­sol­la 175 as­tees­sa noin tun­ti. Ka­kun kes­ki­o­sa saa jää­dä täs­sä koh­taa vie­lä hie­man löy­säk­si. An­na ka­kun jääh­tyä kun­nol­la vuo­as­sa ja siir­rä hy­vin jääh­ty­nyt vuo­ka jää­kaap­piin. An­na ka­kun vie­lä ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa yön yli.

3. Ir­roi­ta kak­ku vuo­as­ta ja siir­rä tar­joi­lu­a­lus­tal­le. Ko­ris­te­le kak­ku tuo­reil­la mar­joil­la.

-Vil­ma

Vilma Ketola