Blogi
Kirsi
 
Kiuru
Pulla päivässä pitää kurvit kunnossa ja luut piilossa! Olen Kirsi Kiuru, ja leipominen on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Jauhot pöllyävät keittiössäni viikoittain. Välillä tulos miellyttää, välillä… aloitetaan alusta. Kirsin keittiössä -blogia olen pitänyt kohta kymmenen vuotta. Sieltä löytyy ohjeita, jotka jokainen osaa taatusti toteuttaa. Täydellistä leivonnaista metsästän edelleen.
5.1.2017 13.30

Herkkua jämistä

Cookie-pops

Cookie-pops

Pyhäjärviseudun Paikallislehti Oy

Joulu onnellisesti herkutellen takana. Uusi vuosi voidaan ottaa vastaan uusien herkkujen kera :)
Jäikö pöydälle notkumaan piparkakkutalon jämät tai laatikkoon piparkakkuja? Hamstrasitko suklaata kiloittain tarjouksesta ;).

No, jos näin on, niin annetaanpa niille nyt kyytiä!

Coo­kie-pop­sei­hin voi käy­tää kaik­ki kek­sien jä­mät (tai cake pop­sei­hin kak­ku­poh­jan jä­mät). Jouk­koon se­koi­te­taan lemp­pa­ri tuo­re­juus­toa (tie­tys­ti siis ma­ke­aa tuo­re­juus­toa). Pyö­ri­tel­lään  mas­sa pal­loik­si ja sen jäl­keen kuor­ru­te­taan suk­laal­la.  Lop­pu­tu­los on ai­van hui­ke­an mau­kas!

Tuo­re­juus­ton mää­rää on vai­kea sa­noa, sil­lä se riip­puu käy­tet­tä­väs­tä kek­si­mää­räs­tä. Tu­let kyl­lä huo­maa­maan, kos­ka olet li­sän­nyt tar­peek­si tuo­re­juus­toa, sen tun­tee mas­san koos­tu­muk­ses­ta.

Coo­kie-pop­sit säi­ly­te­tään jää­kaa­pis­sa. Ne säi­ly­vät suu­rin­piir­tein 5 päi­vää... el­lei­vät tule syö­dyk­si ;)

Cookie-pops

pi­par­kak­ku­ja

va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

Kuor­ru­te:
suk­laa­ta (omaa lemp­pa­ri­a­si)

non­pa­rel­le­ja

Mu­rus­ta pi­par­ka­kut hie­nok­si. Se­koi­ta jouk­koon pie­nis­sä eris­sä tuo­re­juus­toa, jot­ta saat so­pi­van pyö­ri­tel­tä­vän koos­tu­muk­sen. Vai­vaa mas­sa kä­sin ta­sai­sek­si (li­sää tar­vit­ta­es­sa tuo­re­juus­toa). Pyö­ri­tä mas­sas­ta ha­lu­a­ma­si ko­koi­sia pal­lo­ja. Nos­ta pal­lot het­kek­si jää­kaap­piin.

Su­la­ta suk­laa mik­ros­sa 15 se­kun­nin jak­sois­sa vä­lil­lä se­koi­tel­len. Kas­ta pal­lot suk­laa­seen. Ko­ris­te­le.