Kirsi Kiuru
Pärjäät yhdellä kulholla, ja jos rasvaksi valitset juoksevan margariinin, niin säästyt likaiselta kattilaltakin.
Ja arvaappa mitä... tätä piirakkaa osaa leipoa lapsikin! Aivan niin, luit oikein! Itseasiassa tuossa kuvassa oleva piirakka on esikoiseni leipoma. Marjoiksi valikoituivat leipurin omat suosikit, punaherukat.
Mehevän pohjan salaisuus lienee piimässä... kokeilkaa, ette tule pettymään!
Ohjeesta poiketen, esipaistan aina pohjaa sillä välin uunissa, kun sekoitan täytteen (siinä samassa kulhossa, jossa tein pohjan). Jos muuten käytät pakastemustikoita, sekoita jäisten mustikoiden sekaan teelusikallinen perunajauhoja. Tällöin ei piirakka ui mustikkamehussa.
Tässä ohje:
Pohja:
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa
Päälle:
marjoja
0,5 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja voisula, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita kermaviiliin sokerit ja muna. Ripota pohjataikinalle marjat. Kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.