Omenamuru-muffinssit.
Näissä muffinsseissa maistuivat omenan lisäksi sen parhaat liittolaiset eli kaneli ja kaura. Muffinssit olivat sisältä mielettömän meheviä, pinnalta rapeita ja päällä oleva pehmeä kermavaahto kruunaa kokonaisuuden. Nämä muffinssit saivat vielä pienen pääsiäismunan koristeeksi.
Muffinsseihin tuleva omenahillosilmä häviää lähes kokonaan taikinan joukkoon, mutta se tuo muffinsseihin ihanaa lisäkosteutta. Omenahillon voi halutessaan sekoittaa taikinan joukkoon.
Muffinivuokia ei kannata täyttää aivan täyteen, vaan jättää hieman kohoamisvaraa.
Ja jos vaan mahdollista niin säilytä ainakin yksi muffinssi jääkaapissa seuraavaan päivään, sillä maku vain paranee! Tiedän, se saattaa olla vaikeaa... nämä jostain kumman syystä katoavat aika nopeasti. ;)
Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
1,5 dl omenahilloa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2–3 tl kanelia
Täyte:
n. 1 tl omenahilloa per muffini (tämän hillon voisi sekoittaa suoraan taikinaankin)
Päälle:
50 g voita sulatettuna
0,75 dl sokeria
1,5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Jaa reilu puolet taikinasta vuokiin (12 kpl). Laita n. 1 tl hilloa jokaisen muffinin keskelle ja lisää loppu taikina. Sekoita päällisen aineet keskenään ja ripottele muffinien päälle. Paista 200 asteessa n. 18 min, kunnes tuntuvat keskeltä kiinteiltä ja pinta saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
Koristele halutessasi kermavaahdolla.