7 minuutin kakku.
Picasa
Kuivakakku jo nimenä kuulostaa niin kuivalta, että käyttäkäämme nimeä Kahvikakku. Eikä kahvikakku todellakaan ole kuiva.
Kahvikakun leivonnassa avainasemassa ovat kakkuvuoan voitelu ja huolellinen korppujauhotus (tai korppujauhojen sijaan voit käyttää vehnäjauhoja). Kun hoidat nämä kaksi asiaa huolella, niin lopputuloksena kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja kakun pinnasta tulee siisti.
Kahvikakun makua miettiessä saa käyttää mielikuvitusta: appelsiinia, suklaat, jogurttia, sitruunaa, mausteita, piimää, kuivattuja hedelmiä, omenaa jne.
Kun lähtee etsimään kahvikakun ohjeita, voi nopeasti huomata niitä karkeasti olevan kahdenlaisia. Toisissa mitataan kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi. Ja toisissa
vatkataan ensin sokeri ja huoneenlämpöinen rasva ja vasta sitten lisäillään loput aineet.
Nyt kuitenkin esittelen teille kakun, jossa tehdään molemmat eli kaikki aineet kulhoon ja vatkataan:
4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori (pese appelsiini hyvin ennen raastamista, raasta vain keltainen kuori!)
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla vähintään kahden litran rengasvuoka.
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella seitsemän minuuttia.
Mausta kakkutaikina vatkaamisen jälkeen appelsiinin kuoriraasteella.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.
Kuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Laita kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa kunnolla sekaisin.
Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä tai muulla tasasivuisella veitsellä kakun pinnalle.
Koristele haluamallasi tavalla esim. mantelirouheella.
Kahvikakku ei todellakaan ole kuiva.
Picasa