Picasa
Tänä vuonna se on juustokakku, makuina luumu, kaneli ja piparkakut.
Suorastaan rrrrakastan juustokakkuja. Juustokakun makua voi muutella makunystyröidesi mukaan... glögiä, karpaloita, puolukkaa, joulusuklaata..
ihan mitä vaan ja mikä maistuu mielestäsi parhaalta (eikä se välttämättä tarvitse olla jouluinen maku... maistuu ne mansikat ja mangot joulunakin!)
Tässä luumu-kanelijuustokakussa on kaikki maut kohdillaan, mikään maku ei "pomppaa silmille". Ja mikä aivan parasta, kakku on todella helppo tehdä..
varsinkin kun käyttää kaupan piparkakkuja ;)
Kanelin määrää kannattaa kuitenkin säännöstellä maun mukaan.
Herkullista joulua!
Picasa
Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
1 prk Valion luumu-kanelirahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ tl kanelia
2 reilua rkl luumumarmeladia
6 liivatelehteä
6 rkl vettä
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele hellästi ø24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, luumu-kanelirahka, kaneli ja luumumarmeladi.
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.