Blogi
Kirsi
 
Kiuru
Pulla päivässä pitää kurvit kunnossa ja luut piilossa! Olen Kirsi Kiuru, ja leipominen on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Jauhot pöllyävät keittiössäni viikoittain. Välillä tulos miellyttää, välillä… aloitetaan alusta. Kirsin keittiössä -blogia olen pitänyt kohta kymmenen vuotta. Sieltä löytyy ohjeita, jotka jokainen osaa taatusti toteuttaa. Täydellistä leivonnaista metsästän edelleen.
16.12.2016 15.40

Kirsin keittiössä: Joulun herkkukakku

Picasa

Joulu lähestyy kovaa vauhtia... joulu ja joulun herkut!

Mitä sinun joulun kahvipöytään kuuluu? Minulla ainakin joulutortut, aivan uunituoreena!

Joka vuosi yritän keksiä jotain uutta (ja jos en keksi, mennään vanhoilla tutuilla!).. Konjakkinen mutakakku, piparinen pannacotta,

jouluiset muffinssit ja niin edelleen.

Tänä vuon­na se on juus­to­kak­ku, ma­kui­na luu­mu, ka­ne­li ja pi­par­ka­kut.

Suo­ras­taan rrrra­kas­tan juus­to­kak­ku­ja. Juus­to­ka­kun ma­kua voi muu­tel­la ma­ku­nys­ty­röi­de­si mu­kaan... glö­giä, kar­pa­loi­ta, puo­luk­kaa, jou­lu­suk­laa­ta..

ihan mitä vaan ja mikä mais­tuu mie­les­tä­si par­haal­ta (ei­kä se vält­tä­mät­tä tar­vit­se ol­la jou­lui­nen maku... mais­tuu ne man­si­kat ja man­got jou­lu­na­kin!)

Täs­sä luu­mu-ka­ne­li­juus­to­ka­kus­sa on kaik­ki maut koh­dil­laan, mi­kään maku ei "pomp­paa sil­mil­le". Ja mikä ai­van pa­ras­ta, kak­ku on to­del­la help­po teh­dä..

var­sin­kin kun käyt­tää kau­pan pi­par­kak­ku­ja ;)

Ka­ne­lin mää­rää kan­nat­taa kui­ten­kin sään­nös­tel­lä maun mu­kaan.

Her­kul­lis­ta jou­lua!

Picasa

Luumu-kaneli­juus­to­kakku

Poh­ja:

200 g pi­par­kak­ku­ja

80 g voi­ta

Täy­te:

4 dl ker­maa

1 prk Va­li­on luu­mu-ka­ne­li­rah­kaa

1 prk (200g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

½ dl so­ke­ria

½ tl ka­ne­lia

2 rei­lua rkl luu­mu­mar­me­la­dia

6 lii­va­te­leh­teä

6 rkl vet­tä

Murs­kaa kek­sit ja li­sää sii­hen su­la­tet­tu voi. Pai­ne­le hel­läs­ti ø24 cm ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le.

Lai­ta jää­kaap­piin sik­si ai­kaa, kun teet täyt­teen.

Lai­ta lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen. Vat­kaa ker­ma ja so­ke­ri vaah­dok­si.

Li­sää vaah­toon not­kis­tet­tu tuo­re­juus­to, luu­mu-ka­ne­li­rah­ka, ka­ne­li ja luu­mu­mar­me­la­di.

Kie­hau­ta vesi kat­ti­las­sa ja su­la­ta sii­hen lii­va­te­leh­det, kaa­da ohu­e­na nau­ha­na sa­mal­la se­koit­ta­en täyt­tee­seen.

Kaa­da täy­te vuo­kaan ja an­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa ai­na­kin 4 tun­tia tai mie­luum­min yön yli. Ko­ris­te­le ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la ja nau­ti.