Suolaisen piirakan täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Rapsakan salaatin kanssa se myös kelpaa hyvin lounaaksi tai päivälliseksikin.
Picasa
Piirakan täytteenä voi olla vaikka: "kaikki purkin jämät, kuivuneet juuston kannat, jauhelihakastikeen loppu, yksinäiset kinkkusiivut, vähän nahistunut paprika". Eli mielikuvitus vain on rajana... Toki suotavaa on, että maut sopivat yhteen!
Pohja on helppo, kaurahiutaleet tuovat kivaa tuntumaa, kermaviili mehevyyttä.
Broiler-feta-persikka-yhdistelmä toimii mielestäni loistavasti, joten niistä on tämä piirakka tehty. Broilerina käytin tällä kertaa yrtti-valkosipulimarinoituja broilerin sisäfileitä. Suosittelen kuitenkin maustamaan broilerin itse.
Pohja:
150g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
Täyte:
300g broilerin filesuikaletta
säilykepersikkaa kuutioituna
150g salaattijuustokuutioita
juustoraastetta
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää voi ja nypi tasaiseksi. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan (halkaisija 28cm).
Ruskista broileri. Laita pohjan päälle broilerit, persikkakuutiot ja salaattijuustokuutiot. Lisää juustoraaste. Mausta pippurilla. Sekoita kerman sekaan kananmuna ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.