Kirsi Kiuru
Menee ihan sellaisenaan, mutta tässä kuitenkin aika kiva makea herkku vaikka juhannuspöytään. Piirakka toimii muuten loistavasti myös mustikoilla, joten ohje talteen syksyä varten!
Mansikasta sen verran, että tiesitkö sen sisältävän enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinin. Kyllä vaan! Syö kaksi desiä mansikoita päivässä ja päivän c-vitamiinit on hoideltu. Mansikassa on myös paljon kuituja sekä elimistölle tärkeitä fenoliyhdisteitä. Varsin terveellinen herkku siis!
No sitten siihen ohjeeseen. Pohja on ihan perus murotaikinaa. Se paistetaan ensin kypsäksi ja jäähdytetään. Ennen täytteen lisäystä, pohja on muistettava kostuttaa reippaasti, muuten tarvitaan moottorisahaa palaa leikatessa ;) Ja hei, jos oikein helpolla haluaa päästä, niin murotaikinaahan myydään kaupan pakastealtaassa.
Täytteeseen tulee laittaa ehdottomasti fariinisokeria, se tuo omaa siirappimaista makuaan. Ja nyt kun päästiin fariinisokeriin, niin en malta olla antamatta hyvää vinkkiä fariinisokerin säilytykseen. Nimittäin kenelle on käynyt niin, että avattu fariisokeripaketti on kuin tiiliskivi hetken oltuaan kaapin hyllyllä? Eipä ole enää sitä ongelmaa! Heitä palasokeri fariinisokeripussiin ja sulje tiiviisti. Näin fariinisokeri pysyy pehmeänä.
Kirsi Kiuru
Pohja:
100g margariinia
2½ dl jauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä 20 min, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin reunoilla.
Paista torttua 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 min. Anna jäähtyä.
Kostutus: maitoa
Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
Päälle:
mansikoita
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri.
Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mansikoita.
Anna maustua hetki jääkaapissa.